ЦВЕТАН НЕДЯЛКОВ

Цветан Недялков учи в НМА Панчо Владигеров. Започва висшето си образование с класическа китара и го приключва с джаз и поп-музика. Има много награди от наши и международни конкурси. Участието му в звукозаписи е свързано с почти всички по-големи имена в българската поп-музика.

Носител е на редица престижни награди, между които награда на фестивала на класическата китара в град Гоце Делчев, награда на фестивала в Чехословакия Кутна Хора. Преподава китара в НМА Панчо Владигеров, гр.София.

Цветан Недялков е свирил с много международни групи като: Manhattan Transfer, Mezzoforte, Incognito, Zuchero и Planet X.

В момента той преподава джаз и поп китара в Националната музикална академия: Панчо Владигеров в София.

НИКОЛАЙ МИХАЙЛОВ

Николай Михайлов е роден на 02.07.1988 г. в гр.Плевен. С класическа китара започва занимание на 14-годишна възраст в класа на Любомир Анов, а по-късно и в класа на доц.Александър Пумпалов. През 2014 г. завършва Национална музикална Академия "Проф.Панчо Владигеров"- град София, в класа по китара на Росен Балкански с магистърска степен.

По време на обучението си създава различни формации и състави, с които печели редица oтличия:

I награда в категория "Автор-композитор" на Международния конкурс "Cled’or", град Пловдив с група "Threemystic" (2006 г.);

I награда в категория "Камерна музика" на Международния конкурс за класическа китара "Акад. Марин Големинов" – Кюстендил с китарно дуо "NOI" (2011 г.);

II награда в категория "Kамерна музика" на Международния конкурс за класическа китара "Акад.Марин Големинов" – Кюстендил с китарен квартет към НМА "Проф. Панчо Владигеров" – София, 2012 г.;

III награда в Международния конкурс за класическа китара "Акад. Марин Големинов" – Кюстендил (2012 г., 2013 г.).

Заниманията му с филмова музика и звуков дизайн, отразени в редица късометражни филми, му носят международни участия и награди: Седми международен фестивал за късометражно кино "В Двореца"- гр.Балчик; Jameson Short Film Festival (2011 г.); 13-ти филмов фестивал НБУ в гр.София и други.

От 2011 г. е преподавател по класическа китара, камерна музика и музикални ансамбли в Национално училище по изкуствата "Панайот Пипков" – град Плевен.

През 2014 г. Николай Михайлов бе награден от Община Плевен за изключителни заслуги в областта на изкуството. През 2015 г. е удостоен с грамота за развитие на китарното изкуство и приз за развитие на културата в България.

ДЕТЕЛИН ЙОСИФОВ

Роден в Силистра на 08.06.1972 година.

Захваща се (неофициално) с музика в 7-ми клас покрай музиката на Accept, Manowar, Iron Maiden и Metallica. Тогава с няколко приятели сформират първата си група към Младежки Дом - Силистра. Първоначално свири на бас, но скоро минава на китара.

Следват редица концерти пред родна публика, първи авторски парчета на групата, но след завършване на гимназията пътеките се разделят. Премества се във Варна, където започват първи професионални ангажименти и работа в чужбина с различни музиканти.

В момента свири в група ФАНДАНГО.

Музикални влияния: Led Zeppelin, Pink Floyd, Van Halen и др.

ДАРКО БАГЕСКИ

Дарко Багески е роден 1981 г. в Скопие. Започва образованието си по музика (основно и част от средното си образование) като студент в DMBUC (Държавен образователен център за музика и балет) Илия Николовски Луж (Скопие) в класа на професор Джейн Пенов.

По-нататък той завършва средното си училище “Pavao Markovac” в Загреб (Хърватия) в класа на професор Xhevdet Sahatxhija. Продължава висшето си образование в Музикалното училище на Лист във Ваймар (Германия), в класа на професор Кристиан Шпаноф и завършва в класа на професор Юрген Рост. Вследствие на това той се записва за тригодишното си следдипломно обучение в Държавната консерватория в Солун (Гърция) в класа на професор Герхард Райхенбах. Завършва магистърския си изпит в класа на професор Костас Коциолис.

В процеса на обучението си той участва в множество професионални майсторски класове от видни професори и педагози по класическа китара: Павел Щайдел (Чехия), Томас Милър Перинг (Германия), Лора Йънг (Канада), Зоран Дукич (Хърватия) Аниело Десидерио ( Италия), Никита Кошкин (Русия), Ернесто Битети (Аржентина), Карло Маркионе (Италия), Одайр Асад (Бразилия), Зоран Анич (Сърбия), Зоран Краишник (Сърбия).

Освен това е посещавал лекции по световна музика, преподавани от професор Томас Фелоу (Германия) и лекции по методика на акустична китара, преподавани от професор Моника Рост (Германия).

Има много концерти и солисти в Македония, Хърватия, Сърбия, България, Черна гора, Германия, Италия, Гърция, Швеция, Тайван и САЩ, като е участвал както като солист в много камерни оркестри, така и с Македонския филхармоничен оркестър.

В момента работи като редовен професор по китара във Факултета по изящни изкуства-музика в Скопие. Той е и арт директор на фестивала на китарата TREMOLO в Скопие, основател на Summer Guitar Academy в Охрид и президент на македонската общност за класическа китара.

ВЕСЕЛИН КОЙЧЕВ

Веселин Койчев идва от Пловдив и е лидер на джаз формацията “Бяло, зелено и червено“. Композира джаз, поп, класическа и театрална музика, прави аранжименти и оркестрации на народна музика и други жанрове.

По време на дългата си кариера той е изпълнявал с най-големите имена в българския джаз и много от известните световни джаз музиканти.

Преподава китара в Пловдивския университет и в Академията за музика, танци и изкуства.

БОРЧЕ НАУМОСКИ

Борче Наумоски завършва класическа китара във Факултета за музикално изкуство в УКИМ, гр.Скопие, Македония през 2006 г. при проф.Воислав Иванович. След това продължава обучението си при проф.Сърджан Тошич във ФМУ, Белград (Сърбия). През 2010 г. завършва магистарската си степен по класическа китара.

Борче Наумоски прави поредица от концерти в Македония, Сърбия, Словения, България и САЩ.

Работи като преподавател по китара в ДМБУЦ "Илия Николовски – Луи" и също като асистент в музикалния факултет "Св.Св.Кирил и Методий", гр.Скопие.

ГЕОРГИ ХАРИЗАНОВ

Георги Харизанов е китарист, композитор и педагог. Учи джаз китара и композиция в Канада, където работи с редица джаз и фюжън ориентирани проекти рамо до рамо с утвърдени американски и канадски музиканти между които Mike Pinsonneault (флейта/саксофон), Dave Turner (саксофон), Christopher Smith (тромбон), Aron Doyle (тромпет), Jim Doxas (ударни), Guy Thouan (перкусии), Adrian Vedadi (контрабас).

След завръщането си в България работи по проекти с Велислав Стоянов – Баго (контрабас), Венци Благоев (тромпет), Христо Йоцов (ударни), Димитър Семов (ударни) и др.

ПЕТЪР КОЙЧЕВ

Петър Койчев е роден в гр.Пловдив. Завършва образованието си в АМТИИ - гр.Пловдив, ПУ "Паисий Хилендарски". Специализира джаз китара в музикалната консерватория "Giuseppe Tartini" в Триест, Италия. Музикалните интереси на Петър Койчев са в различни жанрове: джаз, поп, рок, български народен фолклор.

По различни творчески проекти сътрудничи с редица български музиканти, свирил е на сцените на голяма част от музикални фестивали в страната като: Перелик Еко Джаз Фест, Дикиси Джаз Фест, Джаз Форум Стара Загора, Пловдив Джаз Фест, "Долината на тракийските царе" – гр.Казанлък, Хасково джаз фест, Mеждународен фестивал "Нова българска музика за китара"- гр.Пловдив, Капана Фест – гр.Пловдив, Международен китарен фестивал гр.Сливен, джаз фестивал – гр. Димитровград. Участва в продукции на Държавна опера Пловдив, Държавна Опера Стара Загора.

Участва в продукции на Държавна Опера Пловдив, Държавна Опера Стара Загора.

Понастоящем преподава електрическа китара в АМТИИ (Академия за Музикално, Танцово и Изобразително Изкуство) - гр.Пловдив и ПУ "Паисий Хиландарски".

ТРИО АКУСТИК 3000

БИСЕР ИВАНОВ

Бисер Иванов е китарист и композитор, който участва в редица музикални проекти у нас и в чужбина. Започва да учи класическа китара в родният си град Бяла Слатина в класа на Цанко Бозайников. Работил е с имена като Люси Дяковска, Лили Иванова, Васко Василев, Звезди Керемедчиев, Алегро, Боби Кимбъл (ТОТО), Ищар.

По настоящем е част от групата на Веселин Маринов и Люси Дяковска.

БОЯН ДОЙЧЕВ

Боян Дойчев е роден на 05.07.1988 г. в гр. Варна.

Първи музикални стъпки в начално училище „Марин Дринов” в класът по китара на Станимир Диков. През 2006 г. завършва национално музикално училище „Добри Христов” (Варна) в класа по китара на Любен Хараламбиев, Севдалин Стефанов и Нели Недева. През 2013 г. завършва Национална музикална академия „Панчо Владигеров„ (София) в класа по китара на Росен Балкански.

Носител на международни награди, сред които:

2014 – китарен конкурс „Трансилвания”(Румъния) – Втора награда(първа неприсъдена)

2014 – Китарен конкурс „Синая”(Румъния) – Специална Награда

2014 – Китарен конкурс „Ниш” (Сърбия) – Голяма Награда

2014 – Китарен конкурс „Тера Сицулорум” (Румъния) – Втора Награда

2013 – Китарен конкурс „Тремоло” (Македония) – Първа Награда

2013 – Китарен конкурс „Тера Сицулорум” (Румъния) – Трета Награда

2013 – Китарен конкурс „Марин Големинов” (Кюстендил) – Голяма Награда

2013 – Китарен Конкурс „Едуард Памфил” (Букурещ) – Първа Награда

2012 – Китарен Конкурс „Едуард Памфил” (Букурещ) – Втора Награда

2011 – Музикален конкурс „Млади Виртуози” (София) – Трета награда

BANDA DEL PADRE

През изминалите години Banda Del Padre се утвърди като група с индивидуален стил и непрестанно търсене на различни музикални култури, чийто нов "прочит" се превръщат в своеобразно пътешествие в света на музиката. Експериментаторският дух на музикантите е основен двигател за колаборирането им с над петдесет гост-артисти от цял свят и утвърждаването им в полето на фюжъна. Дебютният им албум се казва „RUBI“, който излезе в началото на 2013-та година. В записите на "RUBI" взимат участие над двадесет музиканти от десет различни държави, а едноименният сингъл е с участието на родната ни музикална звезда Поли Генова. Малко след официалната поява на "RUBI", сингълът достига първо място в класацията "Нашите 20" на БГ радио и трето място в Bulgarian Singles Top 40.

Към днешна дата Banda Del Padre може да се похвали с богата сценична биография в различни международни и български фестивали – Празници на изкуствата "Аполония", международния джаз фестивал "А to Jazz", Перелик Еко Джаз фестивал "Звукът на тишината", София Фюжън Фест и др.

Основен тласък на Banda Del Padre за утвърждаването на уникалният им почерк в смесването на фламенко ритми с български фолклорни мотиви дава Нешка Робева, която възлага на групата музикалния аранжимент на спектакъла "Кармен" от Факултето.

FUSION MAGIC

Fusion Magic e музикален проект, създаден от петима изявени български музиканти: Петър Койчев - китара, Любомир Толумбадбиев – цигулка, Недялко Недялков - кавал, Христо Минчев -бас, Стю Иванов - барабани. Групата представя авторски пиеси и фолклорни песни, аранжирани чрез хармоничните и ритмически похвати на джаза и рок фюжъна. Формацията интерпретира българския музикален фолклор, осъвременен по един атрактивен начин, за да бъде по-достъпен за широката публика.

Недялко Недялков e виртуозен кавалджия, носител на наградата "Грами", свири в оркестъра за народна музика в националното радио, преподава кавал и балканска музика в различни форуми у нас и в чужбина.

Петър Койчев е джаз китарист, свирил на редица фестивали в България и в чужбина, преподава китара в Академията за Музикално, Танцово и Изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев" – гр.Пловдив.

Любомир Толумбаджиев е цигулар, които се изявява в разлизлични жанрове – фолклор, джаз, класика, кънтри и други. Работи в симфоничен оркестър – Пазарджик, свири във фолклорни и джаз формации.

Христо Минчев е участник в множество различни блус, джаз и поп проекти. Свирил е с голяма част от най-популярните български джаз музиканти. Понастоящем е преподавател по бас китара и контрабас в ПУ "Паисий Хилендарски".

Стю Иванов е барабанист и композитор, който свири в джаз, поп, уърлд, фолклор стилове. Понастоящем участва в множество формации, познат е на публиката с постоянните си експеримети и търсенето на нови пътища в музиката.

GROOVE LINES PROJECT

Groove Lines Project е варненско фюжън, блус, джаз-рок, фънк трио създадено в началото на 2018 г. от Георги Харизанов (китара), Борислав Борисов (бас) и Пламен Пеев (ударни). Групата свири предимно авторска музика на Георги Харизанов. През март 2019 г. излиза и дебютният албум на триото – Groove Lines Project.

В кратката си история групата прави клубни и фестивални концерти във Варна (Varna Live Club, Retro Club Varna), Русе (Max Club Ruse), Бургас (Alive Bar Burgas) и Велико Търново (Melon Live Music Club) пред публика, за която, между авторските пиеси, звучат и фюжън стандарти като The Chicken (Jaco Pastorius), Stratus (Billy Cobham), Chameleon (Herbie Hancock), Bright Size Life (Pat Metheny).

Георги Харизанов е китарист, композитор и педагог. Учи джаз китара и композиция в Канада, където работи с редица джаз и фюжън ориентирани проекти рамо до рамо с утвърдени американски и канадски музиканти между които Mike Pinsonneault (флейта/ саксофон), Dave Turner (саксофон), Christopher Smith (тромбон), Aron Doyle (тромпет), Jim Doxas (ударни), Guy Thouan (перкусии), Adrian Vedadi (контрабас). След завръщането си в България работи по проекти с Велислав Стоянов – Баго (контрабас), Венци Благоев (тромпет), Христо Йоцов (ударни), Димитър Семов (ударни) и др.

Борислав Борисов е басист, който работи на клубната сцена с различни групи до средата 1990-те, Формация 68, с Красимир Илиев (китара), Христо Арабов (ударни) и др., след което прави творческа пауза до 2018 г. когато се присъединява към Groove Lines Project.

Пламен Пеев е барабанист/перкусионист, познат на клубната сцена с участието си в разнообразни проекти от JazzOn’ до Фанданго, Джанго Зе и Persona non grata. Свирил е с музиканти като Тодор Тодоров – Кашкавала (клавир), Хари Саркисян (китара), Велислав Стоянов – Баго (контрабас), YaYa (саксофон/ кларинет) и др.

СЕВДАЛИН СТЕФАНОВ

Севдалин Здравков Стефанов е роден на 01.11.1972 г. в гр.Добрич. Започва да се занимава с китара през 1981 година. След това последователно се обучава при Трендафил Михайлов от 1983 до 1985 г. в гр.Каварна; при Валентин Вълчев от 1985 до 1990 г. в Добрич и при Любен Хараламбиев от 1990 до 1992 г. в гр.Варна.

В периода 1992-1996 г. е студент в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство в гр.Пловдив в класа по китара на Георги Цонев. Специализира в същата академия през 2001 и 2012 година. Като студент активно участва в различни музикални формации. През 1994 г. създава китарен квартет, с който концертира успешно в страната. По негова молба доц.Иван Димов написва "Концертино за китарен квартет и оркестър". Произведението се изпълнява за първи път през 1997 г. в Българска национална телевизия по повод 70-годишнината на композитора.

В периода 1996-2000 г. Севдалин Стефанов е преподавател по китара в школата към НУИ "Добри Христов", Народно читалище "Отец Паисий" и Младежки дом "Орбита" в гр.Варна.

От 2000 до 2005 г. работи като музикант в Гренландия, Монако, Франция, Италия, Гърция, Обединени Арабски емирства, Карибски острови и други.

От 2005 г. е преподавател по китара в Национално училище по изкуствата "Добри Христов" - Варна, а от 2010 г. е ръководител на катедра "Класическа китара" в същото училище. Участва като жури в национални и международни китарни фестивали и конкурси.

През 2010 г. редактира и издава сборник за китара "Романс на спомена" с пиеси на Любен Хараламбиев, във връзка с 80-годишнината на именития преподавател. През 2011 г. издава "Концертино за китарен квартет и оркестър" от Иван Димов; 2012 г. "Класическата китара във Варна" - първо и второ издание; 2013 г. "Пиеси за китара" от Георги Харизанов; 2015 г. "Музикални настроения" - пиеси за китара от Николай Йорданов; 2017 г. трето преработено издание на "Класическата китара във Варна" и методиката "Да свирим на китара" - III част (в съавторство с Милена Вълчева); 2020 г. "Любими етюди и капричии за китара".

Севдалин Стефанов е председател на Сдружение "Приятели на класическата китара" и един от организаторите на традиционния музикален фестивал "Дни на класическата китара" в гр.Варна.

ФАНДАНГО

Група „Фанданго“ е българска рок бандa създадена през 1998 г. в град Бургас. Техният дебютен албум озаглавен "Фанданго" излиза 2000 г. С него през 2001 г. печелят статуетка за дебют на Музикалните награди на "Форте – Българският топ 50". Един от безспорните хитове на групата е "Миг от приказка", който остава рекордно седем седмици на първо място в "Българския топ 50". През 2002 г. издават втория си албум – "Земен ангел". Той съдържа 10 песни плюс ремикс на пилотния сингъл "Ваканция".

След 10-годишно затишие през март 2014 г. група "Фанданго" издава третия си албум – "Както преди", който се приема много добре и е номиниран за БГ албум на "Годишните музикални награди на БГ радио 2015". През 2018г. песента "Миг от приказка" влиза в учебниците по музика за 9 клас.

Христо Стефанов - вокал, бас китара

Йордан Йорданов - китара, вокали

Детелин Йосифов - китара, вокали

Симеон Попов - барабани

ЗА КОНТАКТИ

Телефон: +359 98 87 17 180

И-мейл: info@dunavski-struni.com

Лице за контакти: Виктория Цветкова


УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ
ЗАПИСВАНЕ2020 © Дунавски струни

Всички права запазени.

Уеб разработка : ArtMultimedia.