ПАКЕТНА ФОРМА
ЗА НАСТАНЯВАНЕ НА УЧАСТНИЦИ И ГОСТИ

Пакетът е на стойност 210 лв./гост като за деца от 6 до 16-годишна възраст има 50% намаление от цената и включва:

• 3 нощувки в 5-звезден хотел, закуска и вечеря, съобразени с графика на конкурса;

• Билети за всички концерти;

• Достъп до всички прояви по време на фестивала – конкурси, майсторски класове.

• Доплашане за обяд 15 лв./ден (тристепенно меню).

*Пакетът е с лимитирани бройки (до изчерпване на капацитета на хотела).

*Налични са и други партньорски хотели и места за хранене.

На брега на река Дунав, в непосредствена близост до уникалнен археологически резерват и първият в Европа дунавски парк е разположен луксозен петзвезден хотелски комплекс. Хотелът носи античното име Дръстър, символ на яка крепост, на която са посветени едни от най-вълнуващите страници на човешката цивилизация. Хотелът е едно очарователно съчетание на хилядолетна култура с дунавска романтика, на история със съвременни стандарти. Впечатляват уникалната архитектура, чистотата на формите, изисканият стил и елегантност създаващи усещане за спокойствие. Вътрешните пространства във фоайето са решени с художествен подход, постигнато е творческо своеобразие на интериора.

Хотелски комплекс "Дръстър" разполага с два открити басейна за възрастни и деца, както и с летен бар към тях. Хотелът предлага сауна, масаж, солариум. В непосредствена близост до хотела има тенис корт, a за любителите на силни усещания хотелът предлага разходка с частен самолет. От лимана за леки плавателни съдове можете да отплавате на романтична разходка по река Дунав, да ловите риба, да се полюбувате на залеза и дунавското крайбрежие, както и да отидете до румънския град Кълъраш.

Хотел ДРЪСТЪР се намира в близост до основните административни, търговски, културни и финансови институции на град Силистра.

Линк към сайта на хотела: www.hoteldrustar.com


СИЛИСТРА - ДРЪСТЪР - ДУРОСТОРУМ

ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С ГРАДА

Силистра – античният Дуросторум, известен в историята още като Доростол и Дръстър - е град с близо 2000-годишна история. За пръв път името Дуросторум (в превод "яка, силна крепост") се споменава през 105 г. сл. Хр. В града и региона са съхранени и експонирани забележителни паметници на културно-историческото наследство. В града има много руини от римската и средновековна крепост, църкви, резиденции и сгради от ІІ-ХV в. Тук се намира една от най-ценните в Европа късно антична гробница с уникални стенописи от ІV век. На 16 км от града се намира биосферен резерват Сребърна.


РАЗКОПКИ

През епохата на Първото българско царство при хан Омуртаг в Дръстър е изграден "Преславният дом на Дунав". Тук е било седалището на първия български патриарх Дамян Доростолски (Дръстърски). Днес следите от древното минало са експонирани и формират Национален архитектурно–археологически резерват "Дуросторум– Дръстър – Силистра", който може да откриете на брега на р.Дунав.


ТАНК

Силистра е първият български град, в който влизат части на Съветската армия и за това все още напомня издигнатият в миналото паметник на Съветската армия, който е разположен в близост до р.Дунав. Това е композиция от камък, представляваща няколко съветски войници. В близост до него е изложен автентичен съветски танк Т-34 от периода на Втората световна война.


ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ

Художествената галерия в Силистра се намира в центъра на града. Сградата е посторена за Педагогическото наследство на града в периода 1890 – 1891 г. В галерията са изложени над 1500 произведения на изкуството (живопис, графика, скулптура и други) на големия български художници като Владимир Димитров, Дечко Узунов, Златю Бояджиев и други. Над 125 години е историята на градския часовник, разположен върху сградата на Художествената галерия. Часовникът е монтиран върху високия купол и е производство на чешка фирма. Той е с четири циферблата – всеки с диаметър 1 метър, обърнати към четирите посоки на света. Часовникът е механичен – работи с верига с две противоположни тежести, всяка от коите е 50-килограмова, а височината на механизма от машината до циферблата е 12 метра. Едно навиване на механизма е достатъчно часовникът да работи три денонощия.


КРЕПОСТ "МЕДЖИДИ ТАБИЯ"

Крепостта е градена през периода 1841–1853 г. Тя носи името на султан Абдул Меджид, който по време на строежа през 1847 г. посещава крепостта и проявява голям интерес към нея. Уникалното при тази крепост са подземните тунели, които стигат от хълма до ключови места в другия край на града. Крепостната стена има формата на шестоъгълник и достига на височина до 8 м. Непосредствено до нея има ров, служил едновременно за препятствие и маскировка. Завършена е по времето на областния управител Саид паша, в навечерието на Кримската война.


ФЕСТИВАЛ НА КИТАРАТА

ДУНАВСКИ СТРУНИ

харесайте ни във Фейсбук